RØDBEDESALAT MED TAHINDRESSING

RØDBEDESALAT MED TAHINDRESSING

Rødbeder er fantastiske. Rødbedesaft sænker blodtrykket og er sprængfyldt med letoptagelig jern. Følger man Exter Universitet, har atleter særlig god grund til at holde sig til rødbedefadet. En undersøgelse har vist, at cykelister som drak en halv liter rødbedesaft et par timer før start, kunne cykle 20% længere. Og så er rødbeden fyldt med gode fibre. Udover at drikke rødebedesaft, er en god måde at nyde alle de sunde egenskaber som rødbeden har at byde på, ved at lave denne nemme og lækre salat:

RØDBEDESALAT MED TAHINDRESSING

Riv et par rødbeder på råkostjernet og vend den skønne tahindressing i.

TAHINDRESSING

  • 50 g. tahin
  • 1 fed hvidløg
  • Saften af 1 citron
  • Salt og peber
  • 1/2 dl. vand
  • Evt. et drys chili

Pisk tahin sammen med citronsaft.

Tilsæt hvidløg og evt. chili.

Kom vand i lidt af gangen og pisk nu til cremet konsistens.

Smag til med salt og peber.