BUTTERNUT SQUASH – SPINAT KARRY med zucchini spirelli

BUTTERNUT SQUASH – SPINAT KARRY med zucchini spirelli

BUTTNERNUT SQUASH – SPINAT KARRY med zucchini spirelli

Til 4 personer:

 • 3 cm ingefær
 • 6 fed hvidløg
 • 2 løg
 • 1 butternut squash
 • 500 g. frossen spinat
 • 3 dl. kogte kikærter
 • 1/2 l. vand
 • 2 ds.  kokosmælk
 • 1 citrongræs
 • Skræl af 1/2 citron
 • 2 tsk. fennikelfrø
 • 2 tsk. gurkemeje
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 2 tsk. spidskommen
 • 1-2 spsk. tamari
 • Salt efter behag 
 • 3 spsk. kokosolie
 • 1/2 - 3/4 zucchini pr person, efter strørrelse
 • Frisk koriander til pynt

 

Pil vask og hak løg, hvidløg og ingefær fint og sauter dem i olien. Tilsætkikærter, dernæst de tørre krydderier, samt optøet spinat og sauter videre. Kom vand og butternutsquash ved. Lad koge 10 min. Kom kokosmælk i og kog yderligere 7-10 min. Smag til med salt og tamari. Server varm på squash spirelli og pynt med koriander.

 

Spinat er en god "fast food" at have i fryseren. I økologisk kvalitet er den langt mere næringsspækket end de drivhus versioner, der kan købes friske året rundt ... Spinat indeholder mange af de vigtigste vitaminer og mineraler, samt antioxidanter og flavonoider. Flavonoider virker antiinflammatorisk og beskytter mod visse kræftsygdomme. Velbekomme!