BAGT BUTTERNUT SQUASH OG SPINAT SALAT

BAGT BUTTERNUT SQUASH OG SPINAT SALAT

Til 4 personer:

  • 1  Butternutsquash
  • 250 g babyspinat 
  • 1 bdt. forårsløg
  • 200 g. økologiske solsikke kerner 
  • 1 dl. økologisk olivenolie 
  • 250 g. rucola
  • 1 d.l persille 
  • salt og peber 

Tænd din ovn på 165 grader, smid butternutsquash hel derind og bag 45 min – 1 time, til den er bagt, men ikke for blød. Smid solsikkekerner på en bageplade, vend med en spsk. olivenolie og et drys salt. Giv dem 5 – 7 min i ovnen, ovenover squashen der bager. Tag dem ud og lad dem køle lidt af, inden de skal bruges. Det samme med squashen og når den er kølet af, pil skrællen af, tag kerner ud og skær i ternninger.

Vask spinat, rucola og forårsløg. Blend 2/3 af solsikkekernerne med olien i en blender. Kom derefter rucola og persille ved og blend kort, til det lige samler sig. Skær forårsløg i skrå skiver.   Vend butternut squash i 2/3 af pestoen . Anret lidt pesto på tallerkerner, dernæst babyspinat, lag på lag med marineret squash og forårsløg, og pynt rundtomkring med de resterende kerner.     Bon appetit!

 

Vidste du at ..

Butternutsquash er en lækker sød vintergrøntsag, med blandt andet et rigtig højt indhold af A-vitamin og mere potassium end en banan? A-vitamin spiller en vigtig rolle i produktion af kroppens væv og regnes derfor, som en vigtig kilde til sunde øjne og flot hud!

Studier viser yderligere at et ordenligt indtag af potassium er lige så afgørende for et sundt blodtryk, som regulering af saltindtag og foreslår ligefrem at et tilpas indtag af potassium, kan mindske chancen for at dø af livstilsygdomme med 20 %!!